MUZIEKNIEUWS

Net aangekondigd: Julian Marley & The Wailers komen naar Reggae Rotterdam

1 mei 2023
Angelique Houtveen kondigde dit zojuist aan in de Sublime Middagshow. Na een succesvolle editie in 2022, met de legendarische UB40 en Grace Jones, maakt Reggae Rotterdam zich op voor een nieuwe festivaleditie met een veelbelovende line-up van grote nationale en internationale artiesten. Met de komst van Julian Marley & the Wailer met deze “tribute show” maakt het festival vandaag een van de headliners bekend. De bekende nummers en energieke optredens van de Jamaicaanse reggae ‘hit machine’ Bob Marley staan garant voor ‘a trip to memory lane’.

Julian Marley & The Wailers

Reggae Rotterdam heeft de zoon van de wereldberoemde Jamaicaanse artiest Bob Marley gestrikt voor de 5e festivaleditie de zomer 2023. Speciaal in het kader van een 45-jarig eerbetoon aan de legendarische show van 1978 in Ahoy hallen, speelt Julian Marley samen met de band de Wailers de hits van zijn vader, als Three Little Birds, No Woman No Cry en Could You Be Loved op Zaterdag 29 juli de bühne in het Rotterdam Ahoy. Reggae Rotterdam is het enige festival in de wereld waar deze speciale show zal worden gespeeld, nog nooit eerder gedaan. “"Het wordt een geweldig concert, naast Julian Marley & The Wailers hebben we nationale artiesten en brengen we een groot eerbetoon aan de legendarische Bob Marley".

"The Wailers, is een iconische band die een van de beste ervaringen met zich meebrengt zonder rekening te houden met het eerbetoon aan het grootste symbool van de reggaemuziek in de geschiedenis, Bob Marley. En iets wat veel gevoel zal brengen in deze show is dat Julian Marley, de zoon van deze legendarische muzikant, degene is die ons zal verblijden met de grootste hits van zijn vader". aldus de organisatie.

Ahoy Rotterdam

Ahoy transformeert tot ‘Reggae Oase’ Rotterdam Ahoy is dit jaar de setting van het festival. De festivallocatie, (binnen en buiten) dat ruimte biedt aan meer dan 22.000 festivalbezoekers, zal door Rotterdamse kunstenaars en het creatieve ondernemers worden omgetoverd tot een ware reggae oase. Het terrein wordt getransformeerd tot een groot attractiepark waar het publiek in hangmatten kan relaxen op een “reggae chill area” en mee kan jammen met de Reggae Karaoke.

Line-up

Ook andere grote namen als Sean Paul, Beenie Man, Big Mountain, Tarrus Riley, Stefflon Don, Don Carlos, Sister Nancy, Anthony B, Mad Professor, Horrace Andy, DJ Moortje en meer, maakte de organisatie al eerder bekend. Wil jij zeker zijn van een ticket, koop dan hier alvast jouw tickets voor Reggae Rotterdam Festival in Ahoy met 5 euro korting!

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store