MUZIEKNIEUWS

Terugluisteren Bill Withers HitStory Special

30 maart 2022

Vandaag twee jaar geleden overleed muzikale held Bill Withers. Sublime-dj Jaap Brienen maakte toen een special van een uur over zijn verhaal en zijn muziek. Ter ere van deze bijzondere artiest hebben wij deze HitStory special opnieuw online gezet zodat je nog eens naar het mooie verhaal kan luisteren over het leven van Bill Withers.

Luister hier de HitStory XXL over Bill Withers na

Vandaag twee jaar geleden werd bekend dat een van de meest invloedrijke soulzangers aller tijden op 81-jarige leeftijd is overleden aan hartproblemen. Zijn klassiekers Ain’t no sunshineLovely day en Just the two of us worden nog altijd veel gedraaid, en Lean On Me wordt bijvoorbeeld nu door veel mensen gezien als een nummer dat troost brengt tijdens de coronacrisis. Vele artiesten en zorgmedewerkers maakten al eigen versies van het nummer. Het iconische nummer werd zelfs gedraaid bij de inauguraties van Barack Obama en Bill Clinton.

Omdat Sublime de beste soulmuziek draait die er ooit is gemaakt, wil Sublime-dj Jaap Brienen graag stilstaan bij zijn werk. Brienen ontmoette en interviewde Bill Withers een aantal jaar geleden, daar zal hij ook over vertellen in deze HitStory.

Jaap Brienen, dj en music director van Sublime: “Bill Withers was een uniek talent, schreef een aantal onaantastbare klassiekers. Maar hij was ook een unieke man, die een hekel had aan de kunstmatige wereld waarin hij als artiest terecht was gekomen. Zondag laat ik zijn mooiste liedjes horen, en vertel ik zijn verhaal.”

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store