MUZIEKNIEUWS

Terugluisteren: live concert Tribute To A Tribe Called Quest

18 maart 2022
Op donderdag 17 maart hoorde je op Sublime een speciale uitzending live vanuit Het Concertgebouw: Tribute to A Tribe Called Quest. Diverse artiesten traden op. De hele uitzending is nu terug te luisteren.

Het concert was een eerbetoon aan één van de meest invloedrijke en innovatieve groepen uit de hiphopgeschiedenis: A Tribe Called Quest. De groep werd in 1985 opgericht door vier vrienden uit New York. Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad en Jarobi White gingen de geschiedenisboeken in. De tribe bracht alternatieve hiphop met invloeden uit de jazz en maatschappelijk geëngageerde teksten.

Tribute to A Tribe Called Quest

Op eigen wijze werden klassiekers als Can I Kick It?, Scenario en Electric Relaxation in de Grote Zaal van het Concertgebouw in een nieuw jasje gestoken tijdens Tribute to A Tribe Called Quest. Onder andere Pete Philly. MC Melodee, Kris Berry, Raymster, Skate The Great, Maikal X en Brainpower brachten een ode aan de groep. Dit alles onder de begeleiding van het Re:Freshed Orchestra. Sublime heeft het concert integraal live uitgezonden. Het is nu volledig terug te luisteren. Enjoy! En als je dan nog meer wil, dan kun je bij ons altijd naar de beste muziek luisteren.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store