NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Albert Heijn komt met verpakkingsvrij assortiment

6 april
Klanten van Albert Heijn kunnen een deel van hun boodschappen straks kopen zonder verpakking. De supermarktketen lanceert een assortiment van zeventig producten die je kunt meenemen in een eigen pot of bakje.

Albert Heijn zegt in 2025 twintig miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te willen gebruiken. Het verpakkingsvrije concept moet helpen dit doel te behalen.

De producten zitten in een dispenser waar je met een druk op de knop de juiste hoeveelheid uit kunt halen. Klanten printen zelf een etiket waarop staat hoeveel ze moeten afrekenen.

Dispenser

Het verpakkingsvrije concept start in een aantal filialen. De Albert Heijn XL in Rotterdam is de eerste die ermee werkt. XL-vestigingen in Amsterdam en Leidschendam moeten de volgenden zijn. Wanneer dat precies gebeurt, maakt het bedrijf nog niet bekend. Wel belooft Albert Heijn dat ‘komend jaar’ nog eens vijftig winkels volgen.

Producten die zonder verpakking te verkrijgen zijn, zijn onder andere pasta, rijst, noten en koffiebonen, zo meldt Albert Heijn. Het grootste deel van het verpakkingsvrije assortiment is biologisch.

Het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door BrightVibes. Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.
Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store