NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Dit spel maakt je bewust bang om deze reden & meer Nieuws van de Vooruitgang

19 augustus 2022
Dit spel maakt je bewust bang om deze reden, in deze online supermarkt koop je met 90% korting en als je je telefoon in een put laat vallen helpt dit team je. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Dit spel maakt je bewust bang om deze reden

Een nieuw virtual reality spel maakt mensen bewust bang. Dat zien we in een video van de BBC. In het spel komen enge personages voor. Maar die kunnen je alléén horen als je hartritme te hoog is. Het spel is ontwikkeld door wetenschappers van de universiteit van Cambridge. Met behulp van ademhalingsoefeningen leren ze mensen om ‘verborgen’ te blijven. Die technieken kunnen mogelijk helpen om ‘in het echt’ kalm te blijven bij stressvolle situaties.

Telefoon in put laten vallen? Dit team helpt je!

Er was deze week nieuws uit Barcelona. Daar is, net als in veel andere steden, de rioolafvoer bedekt met een rooster. Het gebeurt regelmatig dat mensen daar per ongeluk iets in laten vallen. Een speciale reddingsploeg probeert die voorwerpen terug te halen. Daar lezen we over bij The Mayor. Drie medewerkers van het plaatselijke rioleringsbedrijf gaan als het nodig is zelfs het riool in om sleutels, telefoons of portemonnees terug te vinden.De service is gratis en alleen in te schakelen tijdens kantooruren.

Bakstenen van sigarettenpeuken

Dan was er ook nieuws uit Argentinië. Daar worden bakstenen gemaakt van sigarettenpeuken. Cigabrick, zo heet het project, wil voorkomen dat sigaretten het milieu vervuilen. Op verschillende plekken in het land zijn inleverpunten. Van de peuken worden blokken gemaakt die eruit zien als grote Legostenen. Volgens de organisatie gaat het bouwen daardoor sneller dan met ‘gewone’ bakstenen. Er zouden dit jaar al 33 miljoen peuken hergebruikt zijn.

Techniek om dierproeven te vervangen

De TU van Wenen heeft een techniek ontwikkeld die dierproeven kan vervangen. Ze gebruiken kunstmatig menselijk weefsel en plaatsen dit op een chip, dat lezen we in Newsweek. Op deze manier kan informatie worden verzameld zonder dat er dieren gebruikt hoeven worden. De techniek is vooral interessant voor het testen van nieuwe medicijnen. De resultaten zijn bovendien zinvoller dan met dierproeven, omdat er met menselijke cellen wordt gewerkt.

In deze online supermarkt koop je met 90% korting

We lazen deze week op Hetkanwel over een online supermarkt waar uitsluitend producten verkocht worden die anders verspild zouden worden. Foodello, zo heet de supermarkt, verkoopt producten waarvan bijvoorbeeld de tekst op de verpakking niet helemaal klopt. Of waarvan de ‘tenminste houdbaar tot’ datum bijna is verstreken. Die producten zouden niet meer in een ‘gewone’ supermarkt terecht komen. Foodello verkoopt ze met een korting die op kan lopen tot 90 procent.

Het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door BrightVibes. Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.
Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store