MUZIEKNIEUWS

Festivaltip: Vierdaagse feesten in Nijmegen

13 juli
Van 15 juli t/m 21 juli kun je 7 dagen lang genieten van gezelligheid, live-muziek en vooral de beste feestjes in Nijmegen. En daar is onze Sublime Silent Soul Disco er een van. Wij, als mediapartner van de Vierdaagse Feesten en het muzikale thema Grenzeloos Genieten, nemen je mee in onze tips.

Sublime Silent Soul Disco bij Smaakmarkt Playground

Zaterdag 15 juli t/m vrijdag 21 juli kun je op het basketbalveld aan de Oudehaven 92 aan de Waalkade dagelijks genieten bij de Smaakmarkt Playground van Plan A en Franco James. Hier word je geserveerd op heerlijke natuurwijnen, speciaalbier, food en relaxte sporten. Daar sluiten we elke avond tussen 19:00 en 00:00 uur muzikaal af met onze Sublime Silent Soul Disco. Drop by grijp een koptelefoon en dans lekker mee met de fijnste funk, soul, hiphop, disco, r&b, soulful house en jazz aan elkaar gemixt door onder andere Shady Lady, Yasin, Nelsi, Jason Lemonth, J Flava en Lood de Kloot. 

Sublime Silent Soul Disco Timetable

Foto: Sublime Silent Soul Disco bij JACK's Soul Live Festival in 2022. Fotograaf: Hans Peter van Velthoven.

Brintex Collective

Brintex Collective is een creatieve samenwerking van jonge Rotterdamse muzikanten onder leiding van toetsenist Brenn Luiten. De groep heeft de afgelopen jaren veel indruk gemaakt tijdens NN North Sea Jazz, Tweetakt en Motel Mozaïque. Hun muziek is geïnspireerd door jazz, hiphop en elektronische muziek en heeft een fris geluid dat instant energie geeft aan het publiek. Ze noemen hun muziek ‘UK Influenced Jazz’ en laten zich inspireren door artiesten als Alpha Mist en Robert Glasper. Check de band op zondag 16 juli op de Vierdaagse Feesten.

Joya Mooi

Joya Mooi combineert uitdagende soundscapes met poppy melodieën en opvallende lyrics. De zangeres heeft het ideale evenwicht gevonden tussen trappy R&B en dream pop. Haar nieuwste EP ‘Blossom Carefully’ bevat nummers over vrijheid en spiritualiteit. Deze artiest, die Nederlandse en Zuid-Afrikaanse roots heeft, heeft al eerder een Sublime Award gewonnen in 2022 voor 'Best Talent' en kun je zondag 16 juli bewonderen op de Vierdaagse Feesten.

Jarreau Vandal

Het Bloem-podium staat al klaar voor de stomende en eclectische muziek van Jarreau Vandal op woensdag 19 juli. Verwacht een mix van dancehall, hiphop, soul en zelfs jazz, bij deze show raak je definitief niet uitgedanst.

Jonathan Ferr

 De Braziliaanse artiest Jonathan Ferr mengt hiphop, neo-soul en electronica in zijn sound en combineert solo piano met het virtuoze samenspel dat hij en zijn band voortbrengen. Be there or be square want dit is een unieke kans om deze boeiende artiest op 19 juli live te zien.

DJ Irwan

Op 18 juli kan je op de Forest Stage meedansen met de frisse beats van DJ Irwan. Geboren en getogen in Amsterdam, is Irwan al meer dan een decennium een van de beste hiphop/open-format dj’s in Europa. Met zijn unieke stijl van scratchen, zingen en soepel mixen van hiphop, R&B, trap, EDM en alles daartussenin, heeft Irwan zichzelf gevestigd als een favoriet van het publiek en maakt hem de go-to-guy voor clubs en promoters als het gaat om grote stedelijke evenementen over de hele wereld en nu dus ook op de Vierdaagse Feesten.

Ladaniva

Ladaniva is een band die oorspronkelijk uit Armenië komt en tegenwoordig vanuit Frankrijk opereert. De band combineert traditionele muziek uit Armenië, Rusland en de Balkan met diverse stijlen en invloeden uit Zuid-Amerika, Afrika en genres als jazz, reggae en folk. De kern van Ladaniva bestaat uit de charismatische frontvrouw en zangeres Jacqueline Baghdasaryan, samen met de Franse multi-instrumentalist Louis Thomas.

Ladaniva werd in één klap beroemd met de single ‘Vay Aman’, die hun verfrissende stijl en muzikale aanpak kenmerkt. Tijdens de pandemie speelde de band een speciaal optreden op Eurosonic Noorderslag voor de digitale editie (in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep), maar nu zijn ze dan eindelijk live te zien in Nederland tijdens Stevenskerk Live.

Cktrl

Londen is de thuisbasis van talloze scenes, maar de jazzscene steekt er de laatste jaren met kop en schouders bovenuit. Een artiest die daarbij opvalt is Cktrl. Het is moeilijk om te bepalen waar we moeten beginnen met zijn muziek: het potentieel is simpelweg immens. Bradley ‘cktrl’ Miller combineert elektronische én klassieke invloeden, stream-of-consciousness composities en diverse speeltechnieken op zowel klarinet als saxofoon.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store