MUZIEKNIEUWS

‘Summer of Soul’ wint Oscar voor ‘best documentary feature’

28 maart 2022
Gisteren was het dan eindelijk zover! De uitreiking van de Oscars 2022 vond plaats! Het moment dat er voor ons uit sprong? De uitreiking van de Oscar voor ‘Best Documentary Feature’ welke in ontvangst werd genomen door regisseur en uitvoerend producer Ahmir “Questlove” Thompson.

Het was vorig jaar dé grote winnaar van het Sundance Film Festival: Summer of Soul.  En nu komt daar ook een Oscar bij. Deze muziekdocumentaire neemt je terug naar het Harlem Cultural Festival in New York in 1969 dat honderdduizenden bezoekers trok, maar waarover veel minder bekend is.

In het onderstaande fragment is te zien dat regisseur en uitvoerend producer Questlove, ook bekend als drummer en frontman van The Roots, zijn moeder omarmt bij het horen van de woorden: ‘The Award Goes To.. Summer of Soul… Or, When the Revolution Could Not Be Televised’, waarna de Amerikaanse muzikant het podium betreed om zijn dank uit te spreken:

“It’s not lost on me that the Harlem Cultural Festival is something that my beautiful mother and my dad should have taken me to when I was 5 years old, and… This is such a stunning moment for me right now. But this is not about me. This is about marginalized people in Harlem that needed to heal from pain.”

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store