MUZIEKNIEUWS

Uitreiking Sublime Awards 2023

9 maart 2023
De stembussen zijn op 24 febrari gesloten en het tellen van de vele stemmen is bijna afgerond. Van maandag 6 t/m woensdag 8 maart kun jij de uitreiking van de verschillende awards live horen op Sublime. Als kers op de taart, kun je op donderdag 9 maart genieten van de finaledag van de Sublime Awards.

Wie komen er als winnaars uit de bus? Wij houden je up to date via dit artikel.

Winnaars

De Sublime Oeuvre Award

Candy Dulfer mocht haar vader Hans Dulfer al eerder verrassen met een Sublime Oeuvre Award. Benieuwd hoe dat in zijn werk ging? Check dan deze video op onze socials. De Oeuvre Award is als enige award vroegtijdig uitgereikt omdat deze werd toegekend door een jury, bestaande uit de muziekredactie en dj's van Sublime.

Best Album

Op maandag 6 maart kondigde Jaap Brienen live in de Sublime Ochtendshow aan dat Sabrina Starke de winnaar is van de 'Best Album', deze Sublime Award ontving zij voor haar album: 'Our Time Our Music''. Angelique Houtveen mocht het bijzondere nieuws deze ochtend aan Sabrina brengen en overhandigde haar de Award live in Rotterdam.  

Best Producer

Onze John Williams van Johnny's Friday reikte maandagavond de Sublime Award voor Best Producer uit aan Mitchell Yard. Toen John hem kwam verrassen zat Mitchell nèt te werken aan nieuwe muziek in de Wisseloord Studios en dat leverde dit mooie fotomoment op.

Best Song

Angelique Houtveen mocht dinsdagochtend de Award live uitreiken voor Best Song. Hiervoor verraste ze zangeres Sarah-Jane in een restaurant in Amsterdam waar ze op dat moment met haar manager aan het lunchen was. De Award 'Best Song' ontving zij voor haar nummer 'Fragile'.

Best Artist

Er was veelvuldig gestemd op deze vrouw, onze eigen Candy Dulfer. John Williams mocht haar verrassen bij haar thuis in Amsterdam.

Dutch Jazz

De Dutch Jazz Award kon natuurlijk alleen maar uitgereikt worden door de Dutch Jazz masters themselves Rolf Delfos & Bart Wirts. Zij verrasten Organix in Delft.

Talent

Jaap Brienen mocht Jared Grant in Amsterdam bij het Bijlmerpark Theater verrassen met 'Best Talent 2022'. 

Best International Act

Last but not least:  vanochtend maakte Jaap Brienen in de Sublime Ochtendshow bekend dat de Award voor Best International Act uitgaat naar Lizzo.

Luister naar de finaledag

Vandaag komen Jared Grant, Sabrina Starke met al haar artiesten en Candy Dulfer langs om het nog even dunnetjes met jullie te vieren met een aantal bijzondere liveoptredens. Je hoort het vanaf 16:00 op Sublime, luister je mee?

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store