CHANNEL

Funk & Disco

Informatie
Channels

Informatie

Let’s get funky! Met Sublime Funk & Disco luister je eindeloos naar de beste funk, disco en alles ertussenin. Gewoon online, via de Sublime app en onze website. Dansen op Earth, Wind and Fire of meezingen met Chaka Khan en James Brown? Bij Sublime Funk & Disco zit je goed!
Funky het weekend in? Luister dan elke vrijdag tussen 16:00 en 19:00 naar Johnny’s Friday en daarna van 19:00 tot 21:00 naar Funky Friday bij Sublime. Hier wordt het tempo lekker omhoog gegooid met de lekkerste funk-, soul-, r&b- en discoplaten. Een funky cocktail om heerlijk het weekend in te rollen.

Funk & Disco radio luisteren via internet

Sublime Funk & Disco is een channel voor funk radio via internet. Het is een van onze online channels voor specifieke genres. Meer zin in jazz? Sublime Jazz it is! Zin in wat klassiekers? Dan zit je goed bij Sublime Classics. Andere online channels? Sublime Soul en Sublime Smooth. Zo is er voor elke liefhebber van funk, soul en jazz wel een plek met jouw lievelingsmuziek! Hier luister je naar jouw favoriete artiesten én ontdek je nieuwe artiesten.

Welke subgenres hoor je bij Sublime Funk & Disco?

Zin in funky beats, uptempo grooves en disco-knallers? Sublime Funk & Disco barst van de danceclassics. Van Prince tot Jamiroquai en Sly & The Family Stone. Je luistert het allemaal bij Sublime Funk & Disco. Benieuwd naar welke subgenres je kunt verwachten? Hierbij een kleine greep uit ons arrangement!

Deep funk

Soulvol, rauw en ruw: dat is de sound van Deep funk. Dit subgenre is ontstaan in de jaren 60 en staat bekend om het hoge gehalte improvisatie en grooviness. De term Deep funk wordt ook gebruikt om zeldzame funk-opnames te beschrijven. Eén van de grondleggers van het subgenre is legende James Brown en ook The Meters.

Jazz-funk

Het woord zegt het al. Jazz-funk is de perfecte mix tussen jazz en funkmuziek. Door de invloeden van r&b en soul is deze stroming van alle markten thuis. Jazz riffs, electric sounds en soul vocals kun je allemaal verwachten bij Jazz-funk tunes. Het subgenre ontstond in de jaren 60 in Amerika, maar werd in de jaren 80 overgenomen door het Engelse clubcircuit.

Synth funk

Het groeiende aanbod in synthesizers eind jaren 70 zorgde voor een nieuwe stroming binnen Funk. Waar je voorheen veel hoorns, piano of basgitaar in funkmuziek hoorde, maakten deze traditionele instrumenten plaats voor de elektrische sounds van synthesizers. Zapp, Prince en Rick James wisten hier maar al te goed gebruik van te maken.

Go-Go

Zeg je blues, gospel, soul en salsa? Dan zeg je Go-Go. Dit subgenre is te herkennen aan de polyritmiek en het gebruik van percussie-instrumenten. De live perfomances van bijvoorbeeld Chuck Brown & the Soul Searchers zijn kenmerkend voor Go-Go. Tussen de nummers door blijft het ritme doorspelen, terwijl de band een roep- en antwoordspel speelt met het publiek. Niet gek dus, dat dit genre Go-Go heet. De muziek goes and goes and goes…

Disco

In de jaren 70 waren disconummers vooral bedoeld voor het discotheekpubliek. Maar het duurde niet lang voor de swingende nummers ook grijs werden gedraaid op radiostations. Van KC & The Sunshine Band tot Queen of Disco Donna Summer: je hoort het allemaal bij Sublime Funk & Disco.

Ga ook op ontdekking met onze Funk & Disco radio

Je bent voor elke vorm van funk bij Sublime Funk & Disco op het goede adres. Van dansbare disconummers tot jazzy funk. Liever iets anders? Geen probleem! Op deze pagina zie je wat je nog meer bij Sublime kunt luisteren.
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store