CHANNEL

Soul

Informatie
Channels

Informatie

Music that touches the soul. Met Sublime Soul luister je eindeloos naar de beste soul classics en neo-soul tracks. Gewoon online, via de Sublime app en onze website. Wegzwijmelen bij John Legend en Marvin Gaye of meezingen met Alicia Keys en Aretha Franklin? Bij Sublime Soul zit je goed!
Soulful het weekend in? Luister dan elke zaterdagavond tussen 19:00 en 21:00 naar Soulful Saturday bij Sublime. Hier komt de meest soulvolle muziek voorbij voor een heerlijk en warm weekendgevoel.

Soul radio luisteren via internet

Sublime Soul is een channel voor soul radio via internet. Het is een van onze online channels voor specifieke genres. Meer zin in jazz? Sublime Jazz it is! Zin in wat klassiekers? Dan zit je goed bij Sublime Classics. Andere online channels? Sublime Funk & Disco en Sublime Smooth. Zo is er voor elke liefhebber van funk, soul en jazz wel een plek met jouw lievelingsmuziek! Hier luister je naar jouw favoriete artiesten of ontdek je nieuwe artiesten.

Welke artiesten hoor je bij Sublime Soul?

Sublime Soul barst van de soulvolle tunes. Van Motown klassiekers en muziek uit de Civil Right Movement tot neo-soul van nieuwere artiesten. Je luistert het allemaal bij Sublime Soul. Benieuwd naar de headliners? Dit zijn ze!

Bill Withers

Met hits als Lean On Me, Ain’t No Sunshine en Just The Two Of Us was Bill Withers in de seventies hot and happening. En eigenlijk is de Amerikaanse zanger dat nog steeds. In 2020 is de soullegende komen te overlijden, maar zijn muziek leeft voor altijd voort.

Alicia Keys

Zingen, componeren, produceren en schrijven, Alicia Keys got it all. Dat Nina Simone, Quincy Jones en Stevie Wonder jeughelden zijn van de zangeres verbaast ons niks. Dat is namelijk duidelijk terug te horen in haar soulvolle music, die ze vaak in de mix gooit met r&b flows en collabs met grote namen uit de hiphop.

Stevie Wonder

Een echte koning van de Motown sound is Stevie Wonder. Sinds de jaren zestig scoort Little Stevie hit na hit. Songs In The Key Of Life is misschien wel één van de mooiste soulalbums allertijden. Veel tracks van dit album hoor je bij Sublime Soul. Andere bekende hits zijn Superstition en Higher Ground. In dat laatste nummer nam de wonderlijke Wonder zelf alle instrumenten voor zijn rekening om er zeker van te zijn dat het nummer zou klinken zoals hij wilde. En dat is gelukt.

D’Angelo

In 1995 bracht D’Angelo zijn eerste album uit: Brown Sugar. Dit album markeert niet alleen de geboorte van neo-soul, maar heeft ook de r&b wereld voorgoed veranderd. Waar de r&b-scene in de jaren negentig vooral draaide om veel bling bling en smoothe teksten, ging D’Angelo dieper dan dat. In 2000 verscheen Voodoo. Hierop bewijst hij wederom dat hij effortless één geheel kan maken van soul, jazz en r&b. 14 jaar daarna verscheen zijn meest recente album, Black Messiah. De kers op de taart is hier de single Really Love, waarbij je heerlijk weg kunt dromen.

Aretha Franklin

Toen Aretha Franklin bij Columbia Records tekende, probeerde ze allerlei muziekgenres uit. Maar er was één genre waar Aretha zich duidelijk als een vis in het water voelde: in soul music. Het is niet voor niks dat Aretha Franklin wereldwijd tot Queen of Soul is uitgeroepen. Natuurlijk behoort ze dan ook in dit rijtje met headliners thuis, met classics op haar naam zoals Respect, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman en I Say A Little Prayer.

Erykah Badu

Soul krijgt een nieuwe dimensie dankzij de nummers van Erykah Badu. In de basis klinkt haar muziek als soul, maar door haar uitstapjes naar r&b en boombabap is Erykah anders dan anderen. Haar unieke en soms duistere stemgeluid herken je uit duizenden, en ook haar scherpzinnige lyrics zijn not to compare. De in Texas geboren zangeres is daarmee een voorloper in de neo-soul en zal in dit genre voor altijd één van de grondleggers zijn.

Marvin Gaye

Van soulvolle liefdesnummers, emotionele teksten over de wereld, oorlogen en het milieu tot uptempo liedjes met een herkenbare Motown sound: Marvin Gaye got it all in store. Zijn nummers uit de jarig zestig, zeventig en tachtig zijn niet meer weg te denken uit het soullandschap. Onze favoriet? I Heard It Through The Grapevine.

Ga ook op ontdekking met onze soul radio

Je bent voor elke vorm van soul bij Sublime Soul aan het juiste adres. Van new school tot old school. Van warme 70s soul tot neo-soul: je hoort het op Sublime Soul. Enjoy!  Liever iets anders? Geen probleem! Op deze pagina zie je wat je nog meer bij Sublime kunt luisteren.
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store