NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

De Rode Zee oversteken voor aandacht koraalriffen & meer Nieuws van de Vooruitgang

21 oktober 2022
De Rode Zee over voor het klimaat, Duitsland investeert fors in elektrische laadpalen en reanimatiecursus in Groningen. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Zwemmer wil Rode Zee over voor klimaatverandering

Duurzwemmer Lewis Pugh doet ’s werelds eerste poging om de 160 km Rode Zee over te steken. Dit wil hij in twee weken doen en begint zijn zwemtocht in Saudi-Arabië en komt in Hurghada, Egypte, weer aan land. Hij wil de kwetsbaarheid van koraalriffen en oceanen benadrukken in aanloop naar een grote klimaatbijeenkomst in november in Egypte. Hij vertelde BBC News dat hij wil dat wereldleiders "hun hoofd in het water steken om te zien wat we dreigen te verliezen als we niet snel actie ondernemen".

1,2 miljard dollar naar polio dankzij Gates foundation

Tijdens de World Health Summit in Berlijn werd bekend dat de Bill en Melinda Gates Foundation  zich gaan inzetten voor de wereldwijde beëindiging van polio. Hiervoor is 1,2 miljard dollar uitgetrokken schrijft het AD. Vooral in Pakistan en Afghanistan duikt het virus nog geregeld op en onlangs werden in Israël weer gevallen van polio gemeld. Het initiatief is een publiek-private samenwerking onder leiding van een groep nationale regeringen.

Meerderheid Tweede Kamer voor excuses voor slavernijverleden

Kamerleden die in augustus een reis maakten naar Suriname, Curaçao en Bonaire overhandigden het kabinet een brief met het advies om excuses te maken voor het Nederlandse slavernijverleden namens de Nederlandse Staat. Voor het eerst spreekt een meerderheid van de Tweede Kamer zich hier openlijk over uit deelt NOS. Van veel kamerleden is al bekend dat ze dit steunen, het is nu voor het eerst dat ook regeringspartij CDA zich zo nadrukkelijk uitspreekt.

Reanimatiecursus op de Vismarkt in Groningen

De Groningse Vismarkt werd het decor van een reanimatiecursus, waar voorbijgangers gratis konden deelnemen vermeldt RTV Noord. Het doel is om een stukje angst weg te nemen. Door het een keer te oefenen en uitleg te krijgen over het gebruik van een defibrillator is het de bedoeling de drempel voor mensen te verlagen.

De Groningse Vismarkt werd het decor van een reanimatiecursus, waar voorbijgangers gratis konden deelnemen vermeldt RTV Noord. Het doel is om een stukje angst weg te nemen. Door het een keer te oefenen en uitleg te krijgen over het gebruik van een defibrillator is het de bedoeling de drempel voor mensen te verlagen.

Hoortoestellen vrij verkrijgbaar in Amerika

Voor Amerikanen met een licht tot matig gehoorverlies is het sinds deze week voor het eerst mogelijk om hoortoestellen te kopen in de winkel, is te lezen op CNN. In plaats van op recept en een aanpassing door een audicien kunnen volwassenen nu direct in de winkel of online hoortoestellen kopen. Sommige artsen schatten dat 90% van de bevolking met gehoorverlies baat kan hebben bij deze vrij verkrijgbare toestellen.

Duitsland steekt miljarden in oplaadpunten voor elektrische auto's

De komende jaren worden er miljarden gestopt in het uitbreiden van het Duitse laadnetwerk voor elektrische auto’s schrijft NOS. De komende drie jaar wordt er 6,3 miljard euro geïnvesteerd. Het doel van de Duitse regering is om in 2030 1 miljoen openbare oplaadpunten beschikbaar te hebben. Het aantal elektrische voertuigen groeit in het land op jaarbasis met bijna 25 procent.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store