NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Een taxi drone om je van A naar B te brengen

24 maart 2023
Welk land is nu eigenlijk het gelukkigste? Welke bijzondere vondst werd in Drenthe gedaan? En binnenkort met een taxi drone naar je werk? Dit is het weekoverzicht van Nieuws van de Vooruitgang.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het gelukkigste, land?

Wij in nederland niet. Maar Finland, voor de zesde keer wel! Het World Happiness Report van 2023 is uit. Dat rapport wordt jaarlijks samengesteld door wetenschappers uit Amerika, en dat gebeurd aan de hand van enquêtes over hoe mensen zich voelen, de sociale steun die ze hebben, corruptie binnen de regering en meer. Finland dus op 1, Nederland heeft opnieuw plek 5, daar stonden we vorig jaar ook. En verder staan ook landen als Ijsland, Noorwegen, Zwitserland en Nieuw Zeeland in de top 10.

Een taxi drone om je van A naar B te brengen

Binnenkort stap je misschien niet in een auto, niet in de trein. Maar pak je een taxi drone. Vandaag is de Amsterdam Drone Week van start gegaan waarin dat en meer besproken wordt. Drones worden al veel gebruikt in de wereld, niet alleen voor mooie vakantie beelden. Ook door de politie, door ziekenhuizen en zelfs een drone met piloot er in is al iets dat bestaat. Volgend jaar, tijdens de Olympische spelen van Parijs, moeten deze zogenoemde taxi drones in gebruik gaan. De testen gaan goed, en als de regels duidelijk zijn dan kunnen we binnenkort een drone met passagiers rond zien vliegen vanuit kantoor.

Een bijzondere vondst werd gedaan in Drenthe!

Iemand vond daar een gouden ring uit de Middeleeuwen. De droom van iedereen met een metaaldetector denk ik. Naast de ring lag ook de steen, die er in zat, dat is waarschijnlijk een rood achtige granaat steen. Het Drents Museum heeft de ring nu in bezit en vermoed dat het uit de 9e eeuw komt. Trouwens, de ring was daar al een tijdje, want het werd gevonden in 2020, maar stil gehouden zodat mensen niet massaaal naar de vindplaats toekwamen om te graven. Archeologen gaan de komende tijd onderzoek doen naar de ring, hij wordt gerestaureerd en is binnenkort te zien in het Drents museum.

Rijkswaterstaat gaat werken aan de stand van zeegras in de Waddenzee.

Op vier nieuwe locaties wordt dat ingezaaid, om een soort zeegrasvelden te creëren. Het zeegras zuivert zeewater, slaat CO2 op en is goed voor de biodiversiteit omdat bijvoorbeeld slakjes en vissen graag tussen de planten verblijven. Zeegras kwam tot de jaren dertig veel voor, maar door de aanleg van de Afsluitdijk en toegenomen menselijke activiteit is veel ervan verdwenen. Een eerder gedaan experiment bij Griend, een zandplaat in de Waddenzee, was een succes, en daarom heeft rijkswaterstaat veel vertrouwen in de nieuwe ronde met zeegras.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store