NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Gratis knipbeurt & meer Nieuws van de Vooruitgang

28 oktober
Op maandag gratis knipbeurten voor mensen die krap zitten, Nederlandse film valt in de prijzen en Leger des Heils laat mensen niet in de kou zitten. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Gratis-knippen-actie in Groningen

Er goed uitzien begint bij je haar, ook als je wat minder te besteden hebt, vertelt 247Hair aan RTV Noord. Op maandag 24 oktober is de Groningse salon begonnen met de gratis-knippen-actie; als er mensen zijn die het kunnen gebruiken, dan mogen die zich aanmelden. De komende tijd wordt er een keer per maand kosteloos geknipt, met de bedoeling dit nog lange tijd vol te houden. Hopelijk volgen er meer salons.

Vliegmaatschappij organiseert loterij voor mensen op de middelste stoel 

De middelste stoel is onbetwistbaar de minst aantrekkelijke plaats om te zitten tijdens een vlucht. Niet als het aan Virgin Australia ligt schrijft CNN. De luchtvaartmaatschappij lanceert de ‘Middle Seat Loterij’, een speciale loterij ter waarde van ongeveer AUD230.000 (of $145.000). De loterij loopt tot 23 april 2023 en staat alleen open voor Frequent Flyer-leden (van 18+ jaar), die tijdens een vlucht in de middelste stoel zitten.

Nederlandse film El Houb wint prijs op lhbti-filmfestival

De speelfilm 'El Houb' is op het Seattle Queer Film Festival bekroond met de Jury Award voor Best Narrative Feature vermeldt RTL. El Houb, laat zich vertalen naar ‘de liefde’ en gaat over een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Het verhaal is mede gebaseerd op eigen ervaringen van hoofdrolspeler Fahd Larhazoui. De film speelt nu in de Nederlandse bioscopen.

Stijging biologische landbouwbedrijven

In de afgelopen jaren is er een flinke groei van biologische landbouwbedrijven gekomen. Het Centraal Bureau voor de statistiek meldt een toename van bijna 43 procent in 7 jaar. Dat wil niet zeggen dat er alleen maar gloednieuwe bedrijven zijn gekomen, maar het gaat ook om de landbouwbedrijven die nu zijn overgestapt naar een biologische vorm.

Meer kinderen op school in Oezbekistan dankzij les-bus

De oplossing in Oezbekistan voor een tekort aan kleuterscholen op het platteland? Kleuterscholen op wielen deelt Positive.News. Elke ochtend stappen kleuters in de afgelegen bergen van Oezbekistan in felgele schoolbussen die zijn uitgerust met speeldeeg, boeken, speelgoed en volledig opgeleide leerkrachten. In die uren wordt er geschilderd, gespeeld, gezongen en geknutseld. Sinds de lancering in 2017 is het aantal inschrijvingen in het kleuteronderwijs gestegen van 27 procent naar 67 procent, en het doel is om in 2026 80 procent te bereiken.

Buurthuiskamers van Leger des Heils dagelijks open

Het Leger des Heils ziet steeds meer mensen, mede door de stijgende energiekosten, bij hen aankloppen en komt in actie. Vanaf 1 november blijven de deuren van meer dan honderd buurthuiskamers dagelijks langer open, schrijft het Leger Des Heils. Op deze manier kan door iedereen in de koude maanden tóch bespaard worden op de energierekening. Kom er studeren, een gratis kopje koffie drinken of een spelletje spelen. De 'Warme Kamers' zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan. Andere organisaties zijn uitgenodigd zich aan te sluiten bij deze acties.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store