NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Kinderen onder de 12 gratis naar theater & meer Nieuws van de Vooruitgang

7 oktober
Dit initiatief zorgt ervoor dat kinderen gratis naar het theater kunnen, in Oekraïne wordt er puin geruimd met muziek en algoritmes zorgen voor minder overledenen. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Gratis naar Theater De Maaspoort voor kinderen onder de 12 jaar

Een initiatief dat per direct ingaat om het theater toegankelijk te houden voor kinderen. Hiermee laat het podium een vrolijk, positief geluid laten horen te midden van de almaar stijgende prijzen, schrijft het AD. De gratis tickets voor de jeugd worden mede betaald door een bijdrage uit het Jeugdfonds.

De techno 'schoonmaak rave' herstelt Oekraïne

Oekraïense DJ's draaien vinyl in gebombardeerde gebouwen als onderdeel van een moedige poging om steden die zijn verwoest weer op te bouwen, vermeldt Positive News. De clean-up raves worden gezien als een broodnodige terugkeer naar een zekere normaliteit voor jongeren in Oekraïne. Tot nu toe zijn er negen opruimacties gehouden in drie dorpen en ook reparaties uitgevoerd aan beschadigde huizen. De volgende missie is het bouwen van 12 huizen vóór de winter.

Het geheim van een 60 jarig huwelijk.

In 2021 vierden in gemeente Laarbeek maar liefst 111 stellen een huwelijksjubileum van goud (50 jaar), diamant (60 jaar) of briljant (65 jaar). Ze werden uitgenodigd bij de burgemeester in het dorpshuis in Lieshout voor een feestje. Omroep Brabant gaat met drie aanwezige in gesprek. 

Schoolhond Max brengt vrolijkheid op school

Op het Metzo College in Doetinchem verblijft overdag al een aantal weken de labrador pup Max, deelt Doetinchem Vizier. Een bewuste keuze van de schoolleiding, die merken dat de leerlingen bijzonder goed reageren op dieren.

Manifest: Seksuele vorming moet beter

Deze week is een manifest overhandigd aan minister Dennis Wiersma dat gaat over de verbetering van seksuele vorming op scholen, schrijft de NOS. Met het manifest pleiten de organisaties gezamenlijk voor betere seksuele vorming voor alle onderwijssoorten. Jongeren willen meer aandacht voor diversiteit, gendergelijkheid, seksueel plezier, consent en oefenen met het aangeven en herkennen van wensen en grenzen.

Algoritmes kunnen binnenkort zorgen voor minder sterfte door hartfalen

Kennisinstituut novel-t en de VU Amsterdam deden onderzoek naar een algoritme dat de risico’s op hartfalen kan detecteren zonder dat iemand daarvoor naar de dokter hoeft. En zo kan een diagnose eerder komen en daardoor kan een patiënt sneller geholpen worden.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store