NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Verslavingsgevoelige apps tijdelijk op slot met deze app & meer Nieuws van de Vooruitgang

20 juli
Een tip als je tijdens je vakantie minder door social media wilt scrollen, hittegolven krijgen een naam en laat je out-of-office schrijven door paarden. Lees hier de hoogtepunten uit Het Nieuws van de Vooruitgang van deze week.

Zet verslavingsgevoelige apps tijdelijk op slot met deze app

En urenlang door social media scrollen: veel mensen willen het niet, maar doen het toch. Met behulp van de zogenoemde Unpluq app kun je verslavingsgevoelige apps tijdelijk op slot zetten. Om ze te ontgrendelen moet je bijvoorbeeld met je telefoon schudden. Volgens de initiatiefnemers maakt zo’n handeling de drempel hoger. Voor wie dit niet genoeg is, bestaat er een fysieke ‘sleutel’ om de apps te ontgrendelen. Als je deze sleutel thuislaat kun je dus een tijdje echt geen toegang krijgen.

Na orkanen krijgen ook hittegolven een naam

Het was deze week de tot nu toe de heetste week van het jaar. En niet alleen hier werd het bloedheet, maar ook in Spanje. Sevilla gaat daarom namen geven aan hittegolven, net zoals dat bij een orkaan of storm gebeurt. Dat lezen we in Het Parool. De lokale overheid hoopt dat mensen zich op die manier meer bewust worden van de risico’s van warmte. En dat ze maatregelen nemen om zichzelf te beschermen.

Zonnepanelen met algen

Deze week was er ook zonnig nieuws uit Mexico. Een start-up daar maakt zonnepanelen met algen, lezen we bij Change Inc. De algen zitten tussen twee ramen en groeien door zonlicht en CO2. De warmte die daarbij vrijkomt wordt omgezet in stroom. Kritiek op de techniek is er ook: het zou een stuk minder efficiënt zijn dan een gewoon zonnepaneel.

Geen inspiratie voor je out-of-office? Laat 'm schrijven door paarden!

Dan, mocht je op vakantie gaan naar IJsland, dan hoef je je geen zorgen te maken over je out-of-office. Die kun je namelijk laten schrijven door paarden. De actie is een initiatief van het Toerismebureau van het land. Ze hebben een reusachtig toetsenbord in een weiland gelegd waar paarden op kunnen lopen. En zo schrijven ze dus automatische antwoorden. Het bureau wil vakantiegangers aanmoedigen om tijdens hun bezoek echt los te komen van het werk. Op outhorseyouremail.com kun je de proef op de som nemen.

Koala's krijgen oormerk op zonne-energie

Er was ook nieuws uit Australië deze week. Daar krijgen koala’s een oormerk dat werkt op zonne-energie. Dat zien we in een video van het Wereld Natuur Fonds. Het oormerk is net zo groot als een muntje van vijf cent. Hij werkt dus zonder batterij en heeft een bereik van honderden meters. Koala’s die tijdens bosbranden gered zijn krijgen zo’n tag wanneer ze weer worden uitgezet  in het wild. Hulpverleners kunnen de dieren bij een nieuwe brand daardoor snel opsporen en in veiligheid brengen.

Het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door BrightVibes. Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.
Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store