NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Wat positief nieuws uit de storm van deze week

6 juli
Wat positief nieuws uit de storm van deze week, honderden geroofde of dubieus verkregen museumstukken gaan terug, vluchtelingenwerk Nederland heeft er zeshonderd vrijwilligers bijgekregen en een bijzondere vondst in deze potvis. Het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door Vandebron.

Wat positief nieuws uit de storm van deze week 

Je kan daarin ook prachtige bruidsfoto’s maken op de snelweg, dat lezen we bij RTL Nieuws. Door de ontstane file konden Hendrik en Nellie mogelijk niet op tijd aankomen op de locatie voor hun fotoshoot, dus fotograaf Karin Smit-Ten Napel stelde voor om tussen de stilstaande auto’s de trouwreportage te maken.

Honderden geroofde of dubieus verkregen museumstukken gaan terug

Zoals geroofde of dubieus verkregen edelstenen, sierwapens en houtsnijwerken, gaan terug naar Indonesië en Sri Lanka, dat maakt de staatssecretaris van Cultuur vandaag bekend. De museumstukken zijn in de koloniale tijd meegenomen, maar de Nederlandse overheid wil de stukken, die nog in verschillende musea te zien zijn, teruggeven.

Vluchtelingenwerk Nederland heeft er zeshonderd vrijwilligers bijgekregen

En dat is nodig, want de organisatie was op zoek naar 1.500 paar extra handen om de druk in de noodopvanglocaties te verminderen. Vluchtelingen blijven steeds langer in de opvanglocaties en deze zijn niet geschikt voor langdurig verblijf.  Bron: ANP

Bijzondere vondst in potvis

In de dikke darm van de potvis, die in mei aanspoelde op het Spaanse eiland La Palma, zat een steen met een diameter van zo’n 55 centimeter. De negen kilo ambergris, een stof die ook wordt gebruikt bij het maken van parfum, is zo’n half miljoen euro waard. In The Guardian staat dat de Universiteit van Las Palmas de steen wil verkopen. De winst gaat naar de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in 2021 op het eiland.

Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door Vandebron

Energie gebruiken op het groenste moment van de dag

Groene energie gebruiken op het groenste moment van de dag? Het kan met behulp van de Groene stroom-voorspeller van Vandebron. Via deze voorspeller, die beschikbaar is in de apps van Vandebron, krijg je inzicht in de ‘groenste’ gebruiksmomenten van de dag. Door juist op deze momenten bijvoorbeeld je wasmachine aan te zetten of je elektrische auto te laden, draag je structureel bij aan het balanceren van het overvolle energienet.

Download de Vandebron app via de AppStore of PlayStore.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store