NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Steeds meer mensen pakken de fiets naar werk

10 maart 2023
Steeds meer mensen pakken de fiets naar werk, dankzij een 92-jarige man, betaalt zijn hele flat nog maar de helft aan energiekosten, er is een nieuwe tool om de beste ov-optie te checken, vrouwen in bestuursfuncties zijn tot boven de 40 procent gestegen en Arianne komt op voor dieren met een handicap. Dit is het weekoverzicht van Nieuws van de Vooruitgang.

Steeds meer mensen pakken de fiets naar werk 

En op de fiets naar je werk gaan, dat wordt steeds populairder! Het landelijk reizigersonderzoek dat vandaag gepubliceerd is, laat zien dat het aantal ritjes is gestegen met twee miljoen per werkweek! Een van de grote redenen dat werknemers meer de fiets pakken, is omdat bedrijven een fietsvergoeding geven en er een goede fietsenstalling beschikbaar is op locatie.

Dankzij een 92 jarige man, betaalt zijn hele flat nog maar de helft aan energiekosten!

Navin Chandra uit Mumbai schrok zich dood toen hij verhuisde naar het gebouw en zag hoeveel geld zijn buren betaalden om water te laten bezorgen. Volgens hem was dat vreemd, helemaal omdat er flinke regenseizoenen zijn in India. Hij overtuigde daarom zijn medebewoners om te zorgen voor de opvang van regenwater, zonnepanelen en meer, en beloofde ze dat ze de investering er binnen een aantal jaren weer uithaalde. En dat is gelukt. Bij Good news network lezen we dat door de moesson, er elk seizoen 200 duizend liter water wordt opgevangen, en de energiekosten voor 50% zijn afgenomen. De NS komt met een speciale Reisvergelijker.

Vrouwen in bestuursfuncties zijn tot boven de 40 procent gestegen

Voor het eerst zijn de cijfers van vrouwen in bestuursfuncties in Engeland gestegen tot boven de 40 procent. Bij positive news lezen we dat er een deadline werd gesteld door 350 bedrijven om dit percentage te halen in 2025, maar dit is dus veel eerder gelukt. Dat terwijl bijna de helft van deze bedrijven geen enkele vrouw aan de top had. Het rapport waarin deze cijfers naar buiten gebracht zijn is reden voor een feestje, het laat zien dat groei meer dan mogelijk is.

Er is een nieuwe tool om de beste ov-optie te checken

Mensen kunnen deze tool gebruiken om van te voren te checken of het openbaar vervoer, de auto of de fiets te beste optie is en daarbij wordt niet alleen naar de reistijd gekeken. Ook de CO2 uitstoot, kosten, mogelijke parkeerkosten en verwachte files worden in de vergelijking meegenomen. De gegevens van de kosten voor het autogebruik worden beschikbaar gesteld door het Nibud, die blij is dat een reis nu op basis van alle beschikbare informatie vergeleken kan worden. 

Arianne komt op voor dieren met een handicap

Geef dieren met een handicap niet zomaar een spuitje, dat is de boodschap die Arianne wil overbrengen met een kalender die ze maakt. Ze zet mensen en dieren met een handicap samen op de foto en met de opbrengsten hiervan kan ze voor haar katten blijven zorgen. En.. dat zijn er nog al wat! Bij omroep Brabant lezen we dat Arianne er 26 heeft, die allemaal speciale zorg nodig hebben. Zodra ze een drukker vind, die voor een mooi prijsje de kalenders wil drukken; worden ze uitgebracht!

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store