NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Sterke familieband? Dan heb je meer kans om te floreren in het leven & meer Nieuws van de Vooruitgang

27 mei
Kinderen die een sterke band hebben met hun familie, hebben meer kans om later in het leven te floreren, rijtjeshuizen van stro en een geheim bos dat ontdekt is. Dit is een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van deze week.

Sterke familieband? Dan heb je meer kans om te floreren in het leven

Kinderen die een sterke band hebben met hun familie, hebben meer kans om later in het leven te floreren. Dat constateert een Zwitsers onderzoeksbureau na een internationale steekproef waar CNN over schrijft. 7-duizend kinderen tussen de 11 en 13 jaar kregen vragen over de zorg, steun, veiligheid, respect en participatie die ze thuis ervaren. Die elementen bepalen hoe sterk de familieband is. Kinderen die op al deze vlakken het beste scoorden, hebben volgens de onderzoekers 49 procent meer kans om later te floreren dan kinderen die geen sterke familieband hebben. Volgens de onderzoekers heeft een betekenisvol gesprek meer impact op een kind dan een luxe zomervakantie.

Geheim bos in zinkgat ontdekt

In China hebben wetenschappers een geheim bos ontdekt onder een zinkgat. Dat lezen we in The Guardian. Het landschap ligt onder een gigantisch gat, van - let op - 300 meter lang en 195 meter diep. Daarbinnen vonden de wetenschappers bomen die wel veertig meter hoog zijn. Dat kan wel eens betekenen dat er plant -en diersoorten leven die nog niet eerder zijn ontdekt. Een zinkgat kan ontstaan wanneer er oplosbaar gesteente in de ondergrond zit. Door deze ontdekking weten we nu dat er ook bomen kunnen groeien in zinkgaten wanneer er genoeg lichtkieren zijn.

Zonnepanelen die je op kunt rollen

Het Nederlandse bedrijf HyET Solar gaat in Arnhem een fabriek bouwen voor oprolbare zonnepanelen. Dat lezen we op Change Inc. De zonnepanelen van het bedrijf zijn dus op te rollen. En ze zijn ook licht en flexibel. Daardoor kun je ze op oppervlaktes met een ronding leggen. Of op daken die niet geschikt zijn voor zwaardere zonnepanelen. Het geld voor de bouw van de fabriek komt van een Nederlands investeringsfonds en een Australisch energiebedrijf. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend.

Nieuw: rijtjeshuizen van stro

Goed nieuws uit de bouw. Bouwbedrijf Ballast-Nedam gaat rijtjeshuizen maken van stro. Dat schrijft Duurzaam Ondernemen. Voor het zogenoemde Natuurhuis wordt stro gebruikt dat als restproduct uit de landbouw komt. Volgens Ballast-Nedam is het rijtjeshuis klimaatpositief: het slaat zo’n 90 ton aan CO2 op. En het produceert meer energie dan het gebruikt. Het bedrijf wil met het huis natuurinclusief bouwen voor een breder publiek toegankelijk maken. De bouw van de eerste Natuurhuizen start volgend jaar.

Het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door BrightVibes. Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.
Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store